BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 31, 2008

>>>Ramadhan ini...aku sendiri<<<

Rasa sayu menyelubungi hati ini...kala aku dengar bacaan ayat2 suci. Kini aku d perantauan, menyambut hari pertama Ramadhan dengan genangan airmata mengingat kembali kala bersama arwah kedua ibu dan ayah dulu. Sekarang, hanyalah bertemankan kawan-kawan yg seolah menjadi tongkat utk terus berdiri dan melangkah kerana kaki ini seakan goyah...tak mampu lagi. Tp aku teruskan langkah mengenangkan cinta kepada mereka yang telah tiada... andai mereka masih, pasti hidup ini bahagia... pasti langkah ini pasti lebih gagah. Tapi semuanya kehendak Allah. Yang hidup pasti akan menemui Penciptanya... entah bila tiba masa kita... andai hari itu mendatang, aku pasti bahagia... aku akan berjumpa mereka... Ya Allah, satukan kami menjadi keluarga bahagia di Syugamu... Ketemukan kami semula, agar kasih yang terpisah ini kan terjalin kembali. Mak, Pak, tunggu kmk. Sik sabar nak jumpa ktk duak agik. Mak, Pak, semoga Allah merahmati kitak 2. Kmk rindu ktk Mak... kmk rindu ktk Pak... Sunyi lu jak hidup sikda kitak 2, mcm sikda tujuan hidup jak... Ya Alah, rahmati mereka... semoga mereka ditempatkan bersama hamba-hamba Allah yang beriman.

7 comments:

Hairunisa said...

sedih mek baca entry ktk.. saba la Sap.. kita sama2 kesunyian sitok.. we'll make it together k.. bykkan doa untuk sidak jak, ya ajak penghubung ktk ngan sidak... b strong k...

steve said...

i agree...all we can do is PRAY...be strong.

Nana said...

Sedeh eh....saba jak Sapri. Mena kata hai...doa jak byk2. Teruskan hidup berbekalkan iman.....ingat jak, sikda di dunia p sentiasa di hati...hari yang kitak tunggu2 ya akan menjelma kelak p sambil ya, enjoy life to the fullest k?? Selamat berpuasa!

Nyet Congek said...

jadikan rmadhan yang dtg kali tuk utk kt sama2 berdoa kepada g telah tiada. dgn ramadhn yg ada, insyAllah hidup kt akn lebiuh diberkati. byk2 berdoa sap k urg tua ho..byk bersabar. kmk urg sebgai kawan2 akn sentiasa bersama kau. kuatkan hati. Kentalkan semnagat dan kekuatan yg telah ada.

ash_mirza said...

cekalkan hati n kuatkan semangat...sesungguhnya, bersabar adalah senjata dlm segalanya....so u need to pray a lot...jgn pk yg bkn2....hehe....u still hv us around....be strong k!!!

Valentine Ambun said...

vogue sap...
hope u always in pink of health...
sedih aku dgr blog nak tok...
Tuhan Maha Kuasa
evrthg that HE do means a lot to us....
hope u will always strengthen ur faith to HIM...
ok...
hope to see u soon

lovelyeyna said...

membaca entry tok polah kmk teringat masa ktk and topeq kelaka tentang mak ktk duak dengan kmk... kmk doakan agar mak dan bapak ktk bahagia di sinun, insyaAllah. teruskan berjuang, Sap... we love you! ktk sik keseorangan. teruskan berdoa kepada Ilahi. don't ever give up.