BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, January 23, 2010

OMG, Sapri Nanggis lagi

Hmmm... mmg tgh nanggis pon, tp x siapa nampak arr sbb rumet aku pun tgh tdo. Well, aku baru tepikir--->

"aku macam payung. hanya dicari bila perlu. time hujan la. tp kalo time cuaca elok, saper peduli.entah2 dah salah letak, mmg slamanya aku x dpeduli. hanya insan tertentu jer yg akan simpan aku elok2, sbb diaorg syg aku. knapa diaorg sayang aku? sbb aku berbakti dalam hidup diaorg. tapi saper jer yg rasa mcm tu?"

Yer2, ader jer org yg sayang aku tp saper jer? Aku tak tahu nak cakap aper skrang. Bukan bengang, just terkilan. Aku tau, susah nak masuk dgn org macam aku nie. Dah la lembik, sensitip lak tu. tp tu la aku. hm... xper la, mmg susah nak kawan dgn aku. x kisah la. aku pun malas nak pikr sgt, just taht aku nak tulis gak, so that aku dapat luahkan. x la aku gila sorang2. 

Aku sayang Family aku. Aku banyak wat jahat kata arwah mak ayah aku, tp aku bodoh time tu. maner la aku tahu yg aku derhaka. Aku harapkan abg2 aku lepas mak ayah aku xder. tp aku x rasa diaorg peduli pun. dah tu, saper nak adik lembik lembut mcm aku. Korang ingat aku nak ker mcm nie. Mak ayah aku x pernah cakap aper pun tau. Karang saper nak judge aku. Obvious sgt korang xleh trima adik korang mcm nie. Aku x mintak la mcm nie. Aku pun tak suka mcm nie. 

Korang pikir untuk diri korang jer. malu dpt adik mcm aku. pernah ker korang tanyer aku nie sihat ker, dah makan ker, nak mampus ker? pernah? aku x nak susahkan korang tau. sumer benda aku try buat sendiri. x pernah aku mintak tlg korang. tapi tu ker tugas korang jd abg aku. buat x tahu jer. hello, adik korang nie manusia. kalo korang pon boleh rasa marah, sakit hati, kecik ati and such, korang ingat aku x rasa mcm tu ker? 

mesti korang x pernah tahu pun yg aku tiap2 hari sedih jd adik korang. aku xnak tau. sbb aku tahu korang malu. aku kalo leh nak hidup sebatang kara jer. biar la aku pg mintak sedekah jer. xyah aku nak pikir pasal korang. 

Selama nie, aku try jd yg terbaik utk korang. korang buat aku macam bola, aku ikut rentak korang. X pernah pun aku sombong walaupun aku dapat pendidikan lagi tinggi dari korang. 

Ya Allah, ambik la nyawaku cepat. aku x suker bila aku rasa mcm nie. Aku nak nanggis, tapi aku x tahu nak peluk saper.

5 comments:

nana2202 said...

T_T sapri~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ paham sik mek nangis?? huhu. Bgn jak Hai...

Sap, jangan dimintak benda yg sik patut sap. Gine2 pun hidup kita sedeh, mesti diteruskan juak. Kmk tauk mungkin kmk sik layak nak mdh camya p kmk sebagai ratu pms selalu rasa dineglect tapi hakikatnya maseh rami yg sygkan kita. Kitak tauk nak mek org syg kitak? walaupun sik ditunjuk, sik bermakna kitak sik disayangi.

Kmk tauk bukan senang nak recover dr perasaan sedeh ya p mek harap kitak akan feel better soon because u deserve to be happy~

Luv u sap~~~

LovelyEyna said...

jgn padah giya, sap.............. :'( ktk mesti kuat. Allah S.W.T. sayang ktk. sebab ya bagi ktk ujian sebab Nya tauk ktk kuat... and betul kata nana. kmk org syg ktk juak... remember how you're always there bila kmk jd "gila" dolok? remember? i'll always be thankful for that. will always be grateful sebab kmk da real friends mcm ktk yg tolong kmk bangun gik, no matter how dead and crazy i seemed to be. insyaAllah, buat baik dibalas baik. jangan ktk kisah pa org polah dgn ktk. maafkan sidak. insyaAllah, hati ktk selalu tenang. sabar banyak-banyak, a, sap...

Walt said...

Certain things may not be as easy as it may seem. Do not quite yet choose an easy way out. Remember,
neither my life or yours is easier. We have a different story to tell. Whatever that may cross our path in any stage of our lives, we shall deal with it sensibly. And you know one thing? Sap, those things make you twice a man.

Dewi Hiu bt. Iskandar Hiu said...

Sap... Mek penah rasa cam tok.. Just dat situasi kita berbeza... cuma cgek jak betol... kta sakit... sakit kaki... Polah kta rasa sik mampu polah pa2, kmk penah berdoa... "Ya Allah, kalau dah sampai ajalku, ambillah nyawaku sekarang, aku dah sik mampu tanggah mamaku menderita" Tapi sap, family n fwen (ala2 digi gitew) tolong mek... n ktk la antara org yg pling care ttg kmk... n berik smgt ngan kmk.. mun sik, kmk sik da ngan tak org sap... N TODAY... kmk rasa sgt bersyukur sbb dgn adanya kwn spt ktk, kmk dah mok konvo n PALING PENTING NGAN COHORT 3! Sap, hidup tok satu perjuangan, Allah berik ujian, tapi Allah berikan juak kemanisan bersabar sap... believe that apa yg blaku genti ada hikmahnya... Bila ktk nampak hikmah ya, ktk akan bersyukur sbb Allah ingat ktk... Allah sayang ktk.. N sama sekali sik penah lupakan ktk... SAP! BE STRONG N HAVE FAITH!

Big Girl said...

Hey..blog walking... sedihnya... huggg u... cheer upp.. :P